Hidrocolonoterapie

    Procedura in sine dateaza din antichitate fiind extinsa de la un simplu act de igiena, la o procedura terapeutica de detoxifiere a organismului. Un proverb spunea, ca ,,MOARTEA ORGANISMULUI STA IN INTESTINE,, si constituie un avertisment pentru era moderna.

   Acestui serviciu i s-a propus denumirea de ,,FRUMUSETEA DE LA HOLLYWOOD’’ si se scrie despre el ca despre un know-how al stelelor show-bussiness-ului, deoarece, inainte de o ceremonie Oscar sau Cesarsi acestea fac cateva sedinte de hidrocolonoterapie.

   Inca din Egiptul antic curatarea frecvent a intestinului cu ajutorul diferitelor esente si uleiuri era o metoda traditionala de mentinere a sanatatii corpului si trupului, iar in antichitate, Hipocrate a vindecat multe boli prin asa numitele clisme de purificare. Americanii au facut din procesul colonoterapiei unul de maxim confort si placere, iar pacientii din fericire nu au nici cel mai mic prilej ,,de a mieuna cu un glas tragic, emotionat’’ in timpul procedurii.

   Este o metoda teraputica complexa de detoxifiere a organismului, realizata cu apartura moderna, coputerizata, dotata cu un tub special, cu niste supape de intrare si iesire, prin care intestinul se umple sub presiune scazuta si controlata, incat nu apare senzatia de ,,stomac umflat’’ ca la clisma clasica, iar efectul este cel al unui dus placut. Procedura utilizeaza truse de unica folosinta, asigurand conditii antiseptice optime, aparatul fiind dotat cu mecanism propriu de dezinfectare.

   Durata unei sedinte este de 30-45 de minute, foloseste in jur de 30 litri de apa incalzita la 37 de grade, filtrata si purificata de bacterii. Intre 8 si 18 l supapa de evacuare sedeschide, continutul intestinului se elimina in canalizare prin sistemul ermetic de tuburi, nici medicul, nici pacientul nu simpte mirosurile neplacute. Dupa sedinta urmeaza un post negru de 8 ore iar alimentatia se reia apoi prin aport crescut de iaurturi pentru urmatoarele 2 zile.

   Pe langa igiena intestinala, procedura asigura eliminarea adecvata a materiilor fecale si a celor reziduale de putrefactie restante, blocate si pietrificate pe peretii intestinali, asigura eliminarea germenilor si parazitilor prezenti uneori la acest nivel, a substantelor toxice greu de eliminat care otravesc organismul si atrofiaza musculatura intestinala. Purgativele foloste in mod abuziv lenevesc intestinul.

   Deja dupa prima sedinta, pacientul scade cu cateva Kg in greutate, somnul si digestia se regleaza, capacitatea de efort a organismului creste, se imbunatateste rezistenta la infectii, apare senzatia de usurare a propriului corp, memoria se ascute.

    INDICATII: Se recomanda 3-10 sedinte pe an pentru a realiza un organism detoxifiat, sanatos, cu o circulatie buna, slabire naturala, un ten luminos, o imunitate buna si o energie de invidiat. Hidrocolonoterapia este indicata in : constipatie, disfunctii hepato-biliare, prevenirea cancerului de colon, oboseala cronica, reglarea ritmului cardiac, alergii, boli varicoase, disfunctii ale prostatei, cistite, anexite, infectii parazitare si bacteriene, profilaxia imbatranirii premature a pielii, ridurilor, tratamentul celulitei, eczemelor, acneei, dermatitelor, psoriazisului migrenei, insomniei. Procedura realizeaza o slabire naturala, imbunatateste circulatia si oxigenarea tesuturilor etc.